5-0

5-0 vinst. missnöjd med egna prestationen och benen värker så in i helvete. (ursäkta!!)
ska tröstäta två rågbröd och umgås med min säng i några timmar framåt. trött som faa-an...


when dreams are better than reality, I don't want to wake up. but when reality gets better than my dreams, I never want to sleep.




stuck on repeat denna sköning. finns på spotify.
idag är det gameday, håller på och taggar så snart ska jag cykla iväg till sandviken (fotbolls"arenan" här hemma
i vasa) där jag gör debut idag! heja mig!

one of those few happydays


jag har haft en så enormt bra dag. så bra att jag vill hoppa och skutta och skrika ut min glädje så att alla hör hur glad jag är.

idag har jag skrivit sista provet för det här läsåret, och två dagar återstår av det. två ynkliga korta dagar, som jag kommer spendera med ett leende på läpparna, lättnad i hjärtat. det är sommarlov.

en annan sak som gjort mig så lycklig idag, är små saker som sker runt omkring mig. det har varit allt från att ha en väldigt bra kompis att skratta med i skolan, att lyssna på underbar och lugn musik till att en främling (en snygg sådan!!!) nämner mig på en social networking site.

små saker kan ibland vara avgörande för någons glädje. tänk på det ni, babes. gå ut imorgon, gå på gatan, gå i skolan, men jag ger en utmaning: gör någon glad. det behöver inte vara något stort. men gör någon glad.

det ska jag göra, för jag är så otroligt lycklig och glädjefylld så nu har jag lite över att dela med mig! puss =)

M83 - Outro




kanske världens enklaste låt, men då jag hör den så kan jag inte låta bli att njuta. en klang av frihet. så den passar lagom till denna dag, till denna vecka, då sommarlovet står och väntar runt hörnet.

simplicity improved.

tanyamikaela @ instagram




har ganska nyligen blivit medlem i instagram familjen. så om ni har lust att följa mig där, så kan ni bara söka på tanyamikaela om ni känner er sugna på att följa med min vardag!
just det ja, ni som twittrar: har twitter konto med. tanyamikaela. för er som känner er intresserade och vill följa.

puss


if you're not inside me I put my future in you.


ny kompis till sommaren kom på posten!




denna limegröna sköningen kom på posten idag, och invigdes på direkten då jag pluggade en stund i solen. världens underbaraste färg och den framhäver brännan perfekt! kärlek i första ögonkastet kallas det, ja!

 


första dagen av sista veckan

www.picasion.com


har lite bättre feeling idag. 4 dagar skola kvar, och 2 prov och 1 inlämningsuppgift. inte mycket! det rullar på. och stressen minskar för varje prov och dag som går. sen blir det pang! helg och genast till sommarjobbet på måndag.... suck. cash is king baby! =)


recharged and alive





lite bilder från villan. haha, jag vet att det är många på miiig... men, ni måste bara leva med det, haha! =)

och till sist, summeringen av helgen: en bild säger mer än tusen ord. tolka själv =)


glädje, livet, paradiset





pics by sonya syster

some people are born to be hard. some people have to fight to be hard.




peppen!

inspiration




love the pink shorts. source: imfancy

livet deluxe

20120527-020443.jpg

20120527-020455.jpg


har kommit hem från villan där vi har spenderat vår helg. en massa sol, god mat, skratt, sömn och eurovision song contest bjöd helgen på. underbart.

det var välbehövligt för att nu börjar sista och, otippat nog, den jobbigaste veckan. detta stavas på följande sätt: hörförståelse i engelska, prov i biologi, geografi och hälsokunskap, presentation i modersmål.

sen mina vänner, har jag sommarlov. nog för att jag redan tagit sommarlov. ska bara försöka röja undan provena.

kommer förresten mer bilder också sen då jag hinner blogga. fotade en hel del med syrran. puss!

 


27 dagar

267493_10150200814787924_551262923_6912341_4168224_n_large


det blir smögen iår igen med mina goaste svenska partypinglor. fannie blir värden och vi blir 3 fler som ska åka på äventyr till sveriges västkust i midsommar igen. detta kommer bli grymt och jag längtar som fan!

villaliv

pictures to gif

har längtat efter denna dag hela veckan. idag ska jag, mamma och pappa ta och åka till villan. förhoppningsvis blir det bra väder i helgen så jag får sola lite och bara njuta. grillning och pluggas blir det också.
som sagt - lite som en återhämtningshelg! ha en fin helg, love you!


random summer

55294e157b2f4b069b30724f43622b92_2b_25282_2529_large

Blonde-blue-fashion-feel-flower-favim.com-433757_large

Tumblr_m4jea2rad71rvubreo1_500_large

1158959-11-1337701531814_large


fotbollssnack...


blev en förlust i cupmatchen mot ett fysiskt bra ligalag. vi var nästan bättre tidvis med vårt spel, vi höll boll och rullade, men då de fick bollen och kom med snabbhet och styrka var vi lite screwed. men inget mer med det, nu vet vi vart vi vill och vart vi ska sikta!

älskar att mitt dream team hatar att förlora. vi är vinnarskallar allihopa och vi vill vinna. det är viktigt. det kommer tjejer, nu ska vi ta och köra hårt i serien istället! =)


det finns inga regler i krig och kärlek




Den sommaren var fin, den sommaren passerade
hösten kom och inget blev vad jag planerade.

SOL!!!


grattis i efterskott världens bästa pappa!





igår, den sjuttonde maj, på Norges nationaldag, dagen då Finland tog sig till ishockey VM semifinal och Sverige föll ut från VM, fyllde min pappa hela 48 år. världens bästa pappa i 18 års tid, och den smartaste och lugnaste person jag känner. jag kunde rada upp en massa bra om dig, allt vad jag ser upp till i dig, men det vet du nog innerst inne själv.
det viktigaste du ska veta, är att jag älskar dig. jag älskar dig, och jag kunde aldrig någonsin önska mig en bättre pappa. du uppfyller alla kriterier hur en världens bästa pappa ska vara.

ps. det känns även så grymt bra då du är med och stöttar mig i publiken då jag står på fotbollsplan. det betyder så oerhört mycket och jag har saknat våra diskussioner efter matcher. dom gör mig fulländad.

haha, så blev det jättelångt ändå... HAPPY BIRTHDAY DAD!

amazing




hittade denna på facebook. och denna är ju alldeles fantastisk! lagom bra såhär till natten och uppladdningen inför morgondagens match. imorgon ska vi fan ta hem 3 poäng!

ledigt

det känns inte ens som att det är en ledig dag. känns som en vanlig helgdag. vaknade 12 med nadine vid sidan om mig och vi käkade frukost och kollade på she's the man.
vi hade en riktigt rolig kväll igår, jag hon och resten av tjejerna (ina, bella, jasu, lille, evis), och jag ångrade lite att jag inte tog en liten utgångare på gårdagen. för det var mycket folk som var ute! skulle inte ha varit så dåligt att gå ut och dansa och mingla lite.
ikväll ska jag träna fotboll, as usual, och sedan ska vi fixa en tävlingsstudio här hemma och kolla på Finlands match!! spännande tider.
och på söndag ska jag agera domare första gången i mitt liv. assisterande. pojkar 13. vet inte varför men jag är väldigt nervös nu redan... men det lär väl gå bra!


mitt hår genom tiderna














långt, långt med snedlugg, långt med rak lugg, permanent, dreads, mörkt, ljust, page, kortkort...
Vilken av mina frisyrer genom tiderna är Din favorit?


miss sunshine



idag har jag legat i solen och varit på ett snabbt sjukhusbesök -
det som fortfarande återstår idag är en shoppingrunda med mamma och VPS - Jaro med bäste tjejerna.
imorgon är jag återigen ledig, jag mår bra =)


so we search the sky for any flashing signs



underbar.

fight until the end


Igår var det en dålig dag. Idag är det en bra dag. Jag vill inget annat än dra till fotbollsplan och lira hela dagen, träna hela tiden. Fick en träningsmotivationskick och allting är suveränt. Jag lever en av mina drömar och om jag kämpar lite till så kanske jag får chansen att uppfylla just den drömmen ännu mer. Nu gäller det att kriga!

****

Jag älskar att vara myndig. En kväll behövdes det för att falla för den känslan och den åldern. Allt känns så mycket lättare då. Man är inte lika beroende av kompisgruppen eller människorna man ständigt har varit med i skolan eller i fotbollslaget... Man får träffa nya människor och vidga sina vyer. Speciellt socialt. Och det älskar jag.

På tal om vidga sina vyer och få träffa nya människor... Jag känner en ständig längtan inombords. En längtan efter något stort, något alldeles nytt och som kommer ta mig med storm. Det kan vara vad som helst. En resa, en människa, en händelse, vad som helst... Men jag vill att det ska hända.
Jag orkar inte sitta och vänta. Allt ska hända här och nu. Och då kommer jag alltid fram till det att jag vill så mycket. Alldeles för mycket. Jag har drömmar till höger och vänster och vet inte varifrån jag ska börja samtidigt som jag vill börja uppfylla dom på direkten.

Jag vill gå ut gymnasiet. Jag vill ut i den vida världen. Jag vill se världen, hjälpa människor. Träffa människor och känna annan sorts gemenskap än den vanliga trygga gemenskapen jag känner varje dag. Jag vill gå runt på okända gator klockan fem på morgonen med klackarna i handen och vara lycklig och nöjd över mitt liv och känna att det är fulländat. Att jag är fulländad.

"Du ska inte ha bråttom någonstans" får jag höra alltför ofta. Dom orden får mig att lugna ner mig för en stund, men lämnar man mig ensam med mina tankar så har jag eld i baken igen efter en stund. Jag får upp nya idéer, nya drömmar, nya mål. Jag får stress, press och ångest, för jag vill, jag vill och jag vill, men jag sitter fast i en håla i åtminstone två år till.

Jag hade den där lyckan. Jag hade min frihet. Jag hade ett liv. Men jag sabbade det. Varje dag tänker jag på det att jag just nu fortfarande kunde bo ensam, i världens mysigaste stad, men en bunt sköna människor. Leva, njuta, känna. Jag älskade det. Jag njöt av det. Jag levde min dröm. Jag måste bara få göra det snart igen.


morsdag





idag är det morsdag, hoppas alla mammor därute i världen har haft en fin morsdag! mammor är bäst<3
igår befann jag mig på karlsplan från 12 till 19 på kvällen. i 7 långa timmar spelade jag och kollade på fotboll. det blev en 3-0 förlust för vår del, medan VIFKs herrar vann med lika många mål. duktigt!
efter matchen blev det lite förfest hemma hos mig, och sedan gick jag ut på krogen där jag dansade, dansade och dansade. minglade ibland också! det var verkligen en jätterolig kväll och jag kan inte vänta tills alla mina vänner blir 18 så vi får shejka loss tillsammans!
hoppas ni har haft en fin helg, det har definitivt jag haft! nu till vörå, back to basics =)

gameday




det här är en bra lördag! match och utgång!

wicked game


fotboll är inget för prinsessor.




har varit med om en hel del skoj denna vecka och mera kommer det bli. det är torsdag, så har en hel helg framför mig med roligheter!
i måndags fyllde jag 18. det var både spännande och lite tråkigt, för nu är man verkligen "stor" tjej. har inte fått testa på livet som artonåring än, men i helgen efter matchen blir det utgång så då får vi se hurdant det är. annars har jag bara varit i Vörå, chillat med bella, varit i skolan eller tränat med mitt dream team.
vi har en tuff match på lördag och vår första match på naturgräs. kommer bli hur roligt som helst och jag känner mig redan lagom taggad!
ikväll ska jag ta det lugnt. imorgon blir en lite tråkig dag på förmiddagen, men på kvällen får jag sätta tankarna på allt annat än tråkigheter, nämligen älskade fotbollen. sen på kvällen ska jag en sväng till tränaren och fixa lite matchlåtar, mål-låtar och så vidare. hoppas ni har en fin fredag imorgon! puss =)


inspiration: training






jag bygger, bygger upp och du river, river ner

45 minuter speltid och 3 poäng i bagaget från igår. fan vad taggad jag är! allt går som det ska, och även om jag var sjuk orkade jag hur bra som helst! det kan bara bli bättre härifrån och jag ska kriga och träna ännu hårdare. jag strävar efter denna bra känsla. awesome

imorgon är det dags för en ny skol- och träningsvecka. känns lite konstigt eftersom jag endast var i skolan en dag förra veckan. men det lär väl gå bra, skönt att göra någonting om dagarna istället för att ligga och hosta!

mamma och pappa bakar en birthday cake i köket... kan inte vänta tills jag får ta en bit av den. mums


FC Rauma - FC Sport



dags för första bortamatchen. är taggad till tusen trots att jag varit sjuk i veckan och har tappat min telefon där all taggmusik finns. packa väskan, kudden under armen och iväg på match, det är det som står på lördagens schema!

sjukling




idag har jag varit hemma. jag har blivit offer för värsta förkylning och timingen är den värsta någonsin. igår var det ännu dåligt men idag är det nästan ännu sämre och jag måste nog kämpa på om jag vill bli frisk tills imorgon och följa med på bortamatchen på lördagen.
nu sitter jag och kollar på TV3 Dokumentär om tjejer som tänder på farliga män. sjukt läskigt!


30042012

 

snodde några bilder från isabella's blogg, för jag själv inte knäppte några bilder. vi grillade, drack, skrattade och dansade hemma hos mig, tills det var dags att ge sig av mot stan för att se andra bekanta. bra valborg, med andra ord. fick spendera kvällen & natten med nära och kära, mina goaste vänner!

 


RSS 2.0